Az Egyesületről

Az Egyesületről

Egyesületünk 2005 óta az egyik legaktívabb civil szervezete a sümegi kistérségnek.

Jelenleg 18 fővel működünk, tagjaink, jellemzően Balaton-felvidéken tevékenykedő aktív, a közösségi életben résztvevő kézművesek, alkotók, vidékfejlesztési szakemberek.

Célunk a működési területünkön, Veszprém megyében, a Balaton-felvidéken, illetve a Sümeg járásban lévő településeken az épített, természeti és szellemi örökségének megóvása, fejlesztése, új értékek feltárása és megőrzése, a térség gazdaságának fejlesztése, hagyományőrző programok lebonyolítása és közösségfejlesztés.

 
 
Jelentős programjaink:
 

- Beruházás ösztönzés a sümegi kistérségben, civil fórum megalakítása, hálózatépítő tevékenység és képzések szervezése, közösségszervezés

- Civilek az Emlékházban rendezvénysorozat, térségen belüli együttműködési gazdaságfejlesztési programok, együttműködések erősítése

- Fiatalok helybentartását elősegítő programok

- Értékek Iskolája Sümegen,

- Közös kirándulások, táborok szervezése.

- Családi kézműves, hagyományőrző rendezvények, kiállítások szervezése – Művészetek Udvara, Éltető Völgy, Levendula udvar, Sümegi fesztiválokon való részvétel.

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület (Leader HACS) alapító és elnökségi tagjai vagyunk.
 
Koordináljuk az EFOP Védőháló a családokért című és egy Leader hálózatépítő programot. Közösségek hetén, a Helyi identitás és kohézió erősítése című projektben együttműködünk. Az egyesület elnöke KÖSZI díjat és 1000 éves vármegyék érmet kapott az ifjúságot érintő tevékenysége miatt, Sümeg Emlékplakett a közösségi munkáért.