Az Egyesületről

Egyesületünk 2005 óta az egyik legaktívabb civil szervezete a sümegi kistérségnek.

Jelenleg 18 fővel működünk, tagjaink, jellemzően Balaton-felvidéken tevékenykedő aktív, a közösségi életben résztvevő kézművesek, alkotók, vidékfejlesztési szakemberek.

Célunk a működési területünkön, Veszprém megyében, a Balaton-felvidéken, illetve a Sümeg járásban lévő településeken az épített, természeti és szellemi örökségének megóvása, fejlesztése, új értékek feltárása és megőrzése, a térség gazdaságának fejlesztése, hagyományőrző programok lebonyolítása és közösségfejlesztés.

2005 óta nagyon sok együttműködésen alapuló programot bonyolítottunk le:

- 2005-2008 között Leader+ program gesztorszervezet voltunk

- megalakítottuk a Sümeg Térségi Civil Fórumot

- Civil napot és Civilek az Emlékházban rendezvénysorozatot szerveztünk

 - térségen belüli együttműködési gazdaságfejlesztési programokban vettünk részt az Éltető Balaton-felvidékért Egyesülettel, a Térségi Vállalkozók Egyesületével és a Bazsalma Vidékfejlesztési Egyesülettel

- fiatalok helyben tartását elősegítő programot indítottunk Értékek Iskolája Sümegen címmel

- kézműves, hagyományőrző rendezvényeket szerveztünk Sümegen, a Kisfaludy Emlékházban, és Kapolcson, az Éltető Völgyben

 - Térségen belüli együttműködések erősítését célzó pályázatunk a sümegi kistérségben és vonzáskörzetében lévő őstermelők, kistermelők, vállalkozók termékeinek, szolgáltatásainak térségi közintézmények és esetlegesen vállalkozók beszállítói rendszerébe való bekapcsolását segítette elő. http://kistermelok.eu/

- Képzési program keretében összetett, gyakorlati, illetve készség szintű tudásorientált képzést bonyolítottunk le, amely hatására a résztvevők 70-80%-a el tudott helyezkedni.

Folyamatosan együttműködünk a Veszprém Megyei Civil Házzal