Hátszél a Balaton-felvidéken

Hátszél a Balaton-felvidéken

Fókuszban a családi programok


 „Hátszél a Balaton-felvidéken” címmel nyert pályázatot a nagyvázsonyi „Fekete Sereg” Ifjúsági Egyesület. A Védőháló a családokért EFOP (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program) pályázat egyes programelemei a Sümegi járás területére is kiterjesztésre kerültek. A program Sümeg térségi koordinációjában a Famulus Vidékfejlesztési Egyesület működött közre, együttműködő partner a Tonus Peregrinus Hagyományozó Egyesület és az  Éltető Balaton-felvidékért Egyesület volt.

A pályázat kiemelten kezelte a családokat, a hátrányos helyzetben lévőket, és a szociális szféra szereplőit. Hozzájárult a család társadalmi szerepének megerősítéséhez, a családi kohézió növeléséhez, a családok életvezetési kompetenciáinak fejlesztéséhez, elősegítve a fiatalok családi életre való felkészülését, a nők és férfiak társadalmi egyenlőségét, ösztönözve a generációkon átívelő együttműködést.

 

Megvalósult programok:
•    Szakmai kerekasztal beszélgetéseket szerveztünk, melyek célja a Sümegi járásban a szociális területen tevékenykedő szervezetek közötti párbeszéd erősítése, hálózat építése, problémák feltárása és közös Leader pályázati program kidolgozása volt.
•    Babamasszázs és  Ringató családok számára
•    Ismerkedés abc-je diákok számára,  
•    Múzeumi teaházi estek
•    Levendula udvar - családi kézműves udvar